Poniedziałek
Śniadanie: Kakao [180ml] Bułka mleczna [40g] z serkiem śmietankowym [20g], dżem bez cukru [30g] Pomarańcza [1/2 szt.]
Obiad: Zupa krem z brokuła[200ml] Gulasz z indyka z warzywami [80g] Kasza gryczana niepalona [30g] Buraki gotowane [100g] Woda z cytryną [250ml]
Podwieczorek: Herbatka owocowa [250ml] Ciasto murzynek [80g]
Alergeny (1,3,7,8,9)
Wtorek
Śniadanie: Herbata z cytryną [250ml] Pieczywo żytnie [30g] z pastą dyniową z kurczakiem [80g] i kiełkami [8g]
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami [200ml] Racuszki z jabłkami [60g] Woda z cytryną [250ml]
Podwieczorek: Mleko gotowane [150ml] Bułka pszenna [20g] z masłem [5g], kiełbasą krakowską suchą [2 plasterki], ogórkiem zielonym [30g] Gruszka [1/2 szt.]
Alergeny (1,3,7,9)
Środa
Śniadanie: Herbatka owocowa [250ml] Kaszka manna na mleku [200ml] z musem truskawkowym [30g]
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami [200ml] Gołąbki w sosie pomidorowym [85g] Ziemniaki 100 gKompot z [250ml]
Podwieczorek: Koktajl bananowy na maślance [200ml] z płatkami owsianymi [15g]
Alergeny (1,3,7,8,9)
Czwartek
Śniadanie: Mleko gotowane [200ml] Pieczywo [30g] z szynką drobiową [2 plasterki], [30g] ogórkiem kiszonym [30g]
Obiad: Zupa krem pieczarkowy [200ml] Pieczone nuggetsy z kurczaka [70g] Ziemniaki gotowane z koperkiem [100g] Surówka z marchwi [100g] Woda z cytryną [250ml]
Podwieczorek: Herbatka owocowa [250ml] Kisiel [80g] Biszkopty bez cukru [8g]
Alergeny (1,3,7,9)
Piątek
Śniadanie: Herbata z cytryną [250ml] Bułka pszenna [40g] z pastą z zielonego groszku [60g] i kolorową papryką [40g]
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem [200ml] Paluszki rybne [50g] Ziemniaki puree [30g] Bukiet warzyw gotowanych [100g] Kompot [250ml]
Podwieczorek: Mleko gotowane [150ml] Ciasteczko owsiane [20g] Mandarynka
Alergeny (1,3,4,7,9 )
Alergeny
1 ) Zboża zawieające gluten, tj. Pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem :
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę
b) maltodekstryn na bazie pszenicy
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
3 ) Jaja i produkty pochodne.
4 ) Ryby i produkty pochodne.
7 ) Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą ), z wyjątkiem :
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego
b) laktitolu
8) Orzechy
9 ) Seler i produkty pochodne.
* przyprawy mogą zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzeszków, sezamu.
W SALACH DOSTĘPNA JEST WODA MINERALNA PODAWANA NA ŻĄDANIE DZIECKA