PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
- Pieczywo 30 g, masło 5 g, pasztet, ogórek 60g, herbata 200 ml (1,7,)
Obiad - Filet z kurczaka soute, ryż, biały sos, surówka, kompot 200ml
Podwieczorek - Ciastko 30g, owoc 60g, sok 150ml (1,3,7)

WTOREK
Śniadanie
- Pieczywo30 g, masło 5 g, dżem truskawkowy/miód 25 g, owoc 60 g, kakao (1,3,7)
Obiad - Zupa pomidorowa na mięsie z makaronem 300 ml, kompot 200ml (1,3,7*)
Podwieczorek - Budyń 100 ml, owoc 60g, woda 150 ml

ŚRODA
Śniadanie
- Pieczywo 30 g, masło 5 g, parówka wieprzowa 30 g, pomidor 60g, herbata z cytryną 200 ml (1,3,7)
Obiad - Pulpety z mięsa wieprzowego w sosie śmietanowym 100 g,  ziemniaki z wody, marchewka z groszkiem 50 g, kompot 200 ml (1,3,7,9*)
Podwieczorek - Jogurt 100 ml g, ciastko 30 g, woda 150 ml

CZWARTEK
Śniadanie
- Pieczywo 30g, masło 5g, pasta jajeczna 30g, pomidor ze szczypiorkiem 60 g, herbata (1,3,7)
Obiad - Zupa kapuśniak na mięsie 250 ml, placki ziemniaczane z cukrem i śmietaną 100 g, kompot 200 ml (1,3,*)
Podwieczorek - Placek murzynek 50 g, owoc 60g, sok (1,3,7)

PIĄTEK
Śniadanie
- Pieczywo 30g, masło 5g, ser twarogowy półtłusty 25 g, szczypiorek +ogórek zielony 60 g, herbata owocowa (1,7)
Obiad - Ryba panierowana 100 g, ziemniaki 100 g, surówka z kiszonej kapusty, sok (1,4,7,9*)
Podwieczorek - Galaretka 100 ml, owoc 60g, woda (1,7)

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. Pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem :
    1. syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę
    2. maltodekstryn na bazie pszenicy
    3. syropów glukozowych na bazie jęczmienia
    4. zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą ), z wyjątkiem :
    1. serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego
    2. laktitolu
  5. Seler i produkty pochodne.

* przyprawy mogą zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzeszków, sezamu.

 W SALACH DOSTĘPNA JEST WODA MINERALNA PODAWANA NA ŻĄDANIE DZIECKA