Poniedziałek
Śniadanie: pieczywo 30 g, masło 5 g, ser żółty, pomidor + rzodkiewka 60 g, herbata 200 ml (1,3,7)
Obiad: polędwiczka drobiowa duszona 80 g, ziemniaki, sos, kalafior z masełkiem 35 g, kompot (1,3,7)
Podwieczorek: galaretka 100 ml, herbatniki 30 g, sok owocowy 150 ml (1,7)
Wtorek
Śniadanie: pieczywo 30 g, masło 5 g, jajecznica, jabłko, herbata 200 ml (1,3,7)
Obiad: gulasz wieprzowo-wołowy, pyzy, surówka, sok (1,3,7)
Podwieczorek: chlebek z masełkiem 30 g, owoc 60 g, woda 150 ml (1,7)
Środa
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, jabłko, herbata (1,3,7)
Obiad: krem pomidorowo śmietankowy na mięsku z ryżem i parówką, kompot (1,3,7)
Podwieczorek: pudding serduszko 100 ml, owoc, woda 150 ml (1,7)
Czwartek
Śniadanie: bułka pszenna 30 g, masło 5 g, szynka 25 g, ogórek 60 g, kakao (1,7)
Obiad: filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, surówka, kompot (1,3,7)
Podwieczorek: serek Bakuś homogenizowany 100 ml, owoc 60 g, woda 150 ml (1,3,7)
Piątek
Śniadanie: chałka maślana 30 g, masło 5 g, nutella 25 g, owoc 60 g, herbata (1,7)
Obiad: filet rybny z warzywami, ziemniaki, kompot (1,3,7)
Podwieczorek: chałka z masełkiem 30 g, owoc 60 g, sok 150 ml (1,3,7)
Alergeny:
- Zboża zawierające gluten, tj. Pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem :
- syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę
- maltodekstryn na bazie pszenicy
- syropów glukozowych na bazie jęczmienia
- zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą ), z wyjątkiem :
- serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego
- laktitolu g, owoc
- g, sokSeler i produkty pochodne.
* przyprawy mogą zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzeszków, sezamu.
W SALACH DOSTĘPNA JEST WODA MINERALNA PODAWANA NA ŻĄDANIE DZIECKA