Poniedziałek
Śniadanie: Kakao [180ml], Pieczywo graham [30g] z masłem [5g], szynka [2 plasterki] sałatą [liść] i pomidorem [40g]
Obiad: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową [200ml], Pulpety gotowane [50g] w sosie koperkowym [30g], Ryż [30g], Surówka z buraczków [80g], Woda z cytryną [250ml]
Podwieczorek: Koktajl na bazie maślanki z makiem [250ml], Biszkopt bez cukru [6g]
Alergeny (1,3,7,8)
Wtorek
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi [200ml], Pieczywo z ziarnami [30g] z pastą z pieczonych warzywa [dynia, marchewka - 60g] i żółtą papryką [30g]
Obiad: Zupa krupnik z kaszą jęczmienną [200ml], Naleśniki z serkiem [60g], Surówka z marchewki z brzoskwinią [80g], Kompot [250ml]
Podwieczorek: Herbatka owocowa [250ml], Muffinka marchewkowo jabłkowa [80g]
Alergeny (1,3,7,9)
Środa
Śniadanie: Herbatka owocowa [250ml], Bułka mleczna [50g] z pastą twarogową z rzodkiewką [80g], owoc [1szt.]
Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami [200ml], Knedle z truskawkami [100g], Surówka z marchewki z jabłkiem [80g], Kompot [250ml]
Podwieczorek: Woda z cytryną [250ml], Pieczywo graham [30g] z szynką gotowaną [2 plasterki], ogórkiem kiszonym [60g], Gruszka [1/2 szt.]
Alergeny (1,3,7,9)
Czwartek
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami ryżowymi [200ml], Bułka pełnoziarnista [40g] z masłem [5g], kiełbasą drobiową [2 plasterki], kiełkami [10g] i ogórkiem zielonym [30g]
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem [200ml], Panierowany kotlet drobiowy [70g], Ziemniaki gotowane z koperkiem [100g], Surówka z warzyw mieszanych [80g], Woda z cytryną [250ml]
Podwieczorek: Mleko gotowane [200ml], Biszkopty bez cukru [10g], Pomarańcza [1/2 szt.]
Alergeny (1,3,7,9)
Piątek
Śniadanie: Herbata z cytryną [250ml], Placuszki z kaszy mannej z serkiem [30g], mus malinowy [30g]
Obiad: Zupa kapuśniak [200ml], Kotleciki rybne pieczone [80g], Puree ziemniaczane [100g], Surówka z kapusty kiszonej [80g], Kompot [250ml]
Podwieczorek: Herbata owocowa [250ml], Budyń waniliowy [250ml]
Alergeny (1,3,4,7 )
Alergeny
1 ) Zboża zawieające gluten, tj. Pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem :
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę
b) maltodekstryn na bazie pszenicy
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
3 ) Jaja i produkty pochodne.
4 ) Ryby i produkty pochodne.
7 ) Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą ), z wyjątkiem :
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego
b) laktitolu
8) Orzechy
9 ) Seler i produkty pochodne.
* przyprawy mogą zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzeszków, sezamu.
W SALACH DOSTĘPNA JEST WODA MINERALNA PODAWANA NA ŻĄDANIE DZIECKA