PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
Bułka zwykła 30 g, masło 5 g, serek twarogowy ze szczypiorkiem  25 g, pomidor 60 g, herbata 200 ml (1,7)
Obiad Potrawka z kurczaka ( gotowane mięso + ryż + groszek z marchewką), sok 200 ml (1,7)
Podwieczorek Babka piaskowa 30 g, banan 60 g, woda (1,3,7)

WTOREK
Śniadanie Pieczywo 30 g , masło 5 g, szynka 25 g, sałata 60 g, kawa inka z mlekiem (1,3,7)
Obiad Kotlet mielony, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z koperkiem, sok (1,7)
Podwieczorek Galaretka 100 g, ciastko 30 g, woda

ŚRODA
Śniadanie Płatki czekoladowe z mlekiem 150 ml, banan, herbata (1,3,7)
Obiad Makaron penne z kurczakiem w sosie szpinakowym, kompot 200 ml (1,3)
Podwieczorek Jogurt 100 ml, chrupki 30g, sok (1,7)

CZWARTEK
Śniadanie
Pieczywo 30 g, masło 5 g, kiełbasa na ciepło 30 g, ogórek kiszony 60 g, herbata (1,3,7)
Obiad Barszcz czerwony na mięsie, mięso gotowane 100 g kompot 200 ml (1,3,9*)
Podwieczorek Drożdżówka z kruszonką i owocem 100 g, woda 150 ml (1,3,7)

PIĄTEK
Śniadanie
Rogalik 30 g, masło 5 g, dżem lub miód, owoc 60 g, kakao (1,7)
Obiad Paluszki rybne, ziemniaki, surówka, kompot (1,9)
Podwieczorek Budyń z sokiem, biszkopty 30 g, woda (7)

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. Pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem :
    1. syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę
    2. maltodekstryn na bazie pszenicy
    3. syropów glukozowych na bazie jęczmienia
    4. zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą ), z wyjątkiem :
    1. serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego
    2. laktitolu
  5. Seler i produkty pochodne.

* przyprawy mogą zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzeszków, sezamu.

 W SALACH DOSTĘPNA JEST WODA MINERALNA PODAWANA NA ŻĄDANIE DZIECKA