PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
- Płatki czekoladowe z mlekiem 150 m, owoc, herbata (1,3,7)
Obiad - Potrawka z kurczaka ( gotowane mięso + ryż + groszek z marchewką ), sok 200 ml (1,7)
Podwieczorek - babka piaskowa , banan 60 g, woda (1,3,7)

WTOREK
Śniadanie
- Pieczywo 30 g, masło 5 g, szynka 25 g, sałata, kawa inka z mlekiem (1,3,7)
Obiad - Filet z kurczaka panierowany 100 g, ziemniaki gotowane, surówka, kompot (1,3,7)
Podwieczorek - Galaretka 100 ml, ciastko 30 g, woda

ŚRODA
Śniadanie
- Pieczywo 30 g, masło 5 g, pasta jajeczna 30 g, kakao na mleku (1,3,7)
Obiad - Pulpeciki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka, kompot 200ml (1,3)
Podwieczorek - Jogurt 100 ml, chrupki 30 g, sok (1,3,7)

CZWARTEK
Śniadanie
-  Pieczywo 30 g, masło 5 g, kiełbasa na ciepło 30 g, ogórek kiszony, herbata (1,3,7)
Obiad - Barszcz czerwony na mięsie, mięso gotowane 100 g, kompot (1,3,9*)
Podwieczorek - Budyń z sokiem, biszkopty, woda

PIĄTEK
Śniadanie
- Bułka 30 g, masło 5 g, ser twarogowy ze szczypiorkiem, pomidor, herbata (1,7)
Obiad - Zupa ogórkowa, naleśniki z serkiem owocowym (1,3,7)
Podwieczorek - drożdżówka z kruszonką i owocem 100 g, woda 150 ml (1,3,7)

Alergeny:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. Pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem :
    1. syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę
    2. maltodekstryn na bazie pszenicy
    3. syropów glukozowych na bazie jęczmienia
    4. zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą ), z wyjątkiem :
    1. serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego
    2. laktitolu
  5. Seler i produkty pochodne.

* przyprawy mogą zawierać śladowe ilości soi, glutenu, orzeszków, sezamu.

 W SALACH DOSTĘPNA JEST WODA MINERALNA PODAWANA NA ŻĄDANIE DZIECKA